top of page

Tècnica de relaxació "la llavor"

  • joannacn8
  • 11 may 2017
  • 3 Min. de lectura

Bona vesprada! Feliç dijous.


En començar la classe, com sempre, hem vist un vídeo. Aquest vídeo s'anomena "El color de las flores". Aquest vídeo té com a objectiu fonamental, pel que fa a l'educació, el afavorir la plena inclusió escolar i social de l'alumnat amb ceguesa o deficiència visual greu. Aquest és el cas de Diego, el protagonista del vídeo, que davant la problemàtica de fer un treball sobre els colors de les flors, ens sorprèn a tots amb la seua gran creativitat. La seua persepció enriqueix a la classe.



Després, hem començat amb les exposicions de les activitats. Totes han estat molt bé. La nostra consistia en una tècnica de relaxació que s'anomenava "la llavor". Fran, el nostre company, ha descrit les parts que componen una planta mitjançant la representació amb el nostre propi cos, mentre que ell anava describint-la, tant ell com nosaltres com la classe hem anat seguint els pasos que deia mitjançant una senzilla història. Aquest era el guió: "Imagineu que sou una llavor, us han plantat a la terra i després us han regat. ara, toqueu el sol i gaudiu. La llavor comença a créixer molt a poc a poc, les arrels estan ben subjectes al sòl i molt a poc a poc va alçant-se format la seua tija (mentre anem pujant les mans per les nostres cames fins als muscles), després ixen les seues fulles (estenem els braços). Finalment, ixen dues precioses flors (obrim les mans), amb 5 pètals cadascuna i en el centre de les nostres mans el pol·len (en les nosres mans tenien una flor pintada). Estem respirant i relaxats, l'aire entra per tot el nostre cos i estem molt feliços al sol. Però, ui, han deixat de regar-nos, tenim set i la flor s'ha posat trista (posem cara de tristesa i posem cara cap avall les dues mans). Però per sort, dalt hi ha un xicotet núvol de primavera, deixa caure suaument la pluja i tornem a estar alegres. Aleshores, estem tranquil·les, ens encanta que ens toque el sol de nou i respirem per fer-nos ben grans. Però, ui, ha arribat una abella, que es posa a arreplegar el pol·len i notem pessigolles (movem la mà esquerra i bzzzzzzz se'n va cap a la mà dreta; ara movem aquesta i bzzzzz l'abella se'n va). Ui, quan de pol·len, està pol·linitzant tot el bosc. I llavors, dalt, el vent bufa fort. Els nostres pètals es mouen i el pol·len segueix escampant-se per tot el bosc. Ui que pessigolles. Però, un núvol apareix i ens tapa el sol. I ens estirem per a trobar el sol... Se'n va el núvol i tornem a estar tranquil·les. Aquest tan sols és un exemple d'introducció, en la qual fem referència a les parts d'una planta, però és pot adaptar a un arbre, és pot aprofundir en aspectes de la pol·linització i germinació... A més, hem fet referència a les necessitats d'una planta: alimentació (amb les respiracions), aigua i sol, i que passa quan les plantes estan privades d'aquests elements mitjançant l'expressió d'emocions. Amb aquest xicotet teatre, pretenem desenvolupar la sensibilitat cap a la naturalesa.


Finalment, hem observat l'evolució de les 4 plantes d'enciam i hem pogut veure el següent:

  • Planta 1 (aigua i llum): aquesta planta ha evolucionat adequadament, està sana.

  • Planta 2 (llum i no aigua): aquesta no esta en gens bon estat.

  • Planta 3 (aigua i no llum): aquesta planta podem observar que no té un aspecte del tot sa, però continua amb bon estat. També hem vist que és un poc més alta que les altres degut a que busca la llum.

  • Planta 4 (llum, aigua i no aire): aquesta genera la fotosítesi i crea el seu propi oxigen degut a l'aigua que li donem, aleshores, de moment presenta un aspecte saludable.

Després de l'observació les hem regat amb aigua. A més, hem visitat als nostres ninots, aquests han tingut un creixement prou bo. Per finalitzar, els hem regat, el pròxim dia us continuaré comptant sobre l'evolució d'aquests!





Salut i alegria.

bottom of page